АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Четвер, 26 Травня 2022, 11:14
Зустріч здобувачів вищої освіти з експертом у сфері антикорупції

25 травня 2022 року для здобувачів вищої освіти другого курсу Юридичного факультету проведено онлайн-зустріч з експертом у сфері антикорупції, юридичним радником Фонду інновацій та розвитку, IDF Reforms Lab Людмилою Арахамією.

Тема зустрічі: «Юридична кваліфікація корупційних правопорушень».

Людмила Валентинівна активно займається поширенням знань серед громадськості щодо виявлення корупції та повідомлення про корупцію, є співавтором проєктів законів про внесення змін до Закону України «Про запобігання корупції» щодо викривачів корупції та про Вищий Антикорупційний суд.

Під час зустрічі спікерка розкрила поняття корупційного правопорушення та правопорушення, пов’язаного з корупцією, роз’яснивши відмінності між ними, навела форми корупційних діянь та передбачені законом види юридичної відповідальності за їх вчинення, систему антикорупційних органів в Україні та особливості їх діяльності. Особливу увагу було приділено питанням адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, порядку застосування адміністративної відповідальності, видам адміністративних стягнень за такі правопорушення.

Свій виступ пані Людмила супроводжувала змістовною презентацією та численними практичними прикладами.

«Розв’язання проблеми корупції є одним із пріоритетів для українського суспільства на сучасному етапі розвитку держави. У запобіганні та протидії корупції запорукою успіху є формування в громадськості ставлення нетерпимості до її проявів, генерування суспільної правосвідомості відповідно до антикорупційних стандартів. Лише за активної участі суспільства подолання корупції може бути результативним», – наприкінці зазначила Людмила Арахамія.

01 01
01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет