АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Вівторок, 23 Січня 2024, 17:59
Зустріч здобувачів вищої освіти Юридичного факультету із експерткою захисту прав дітей Офісу ЮНІСЕФ з питань регулювання на потреби біженців у Польщі Олександрою Чуркіною

У день відзначення Дня Соборності України (22 січня) – великого та історичного свята для всіх українців, для здобувачів освіти Юридичного факультету Національного авіаційного університету проведено зустріч із екс-заступником Міністра соціальної політики України з питань Європейської інтеграції, експерткою захисту прав дітей Офісу ЮНІСЕФ з питань регулювання на потреби біженців у Польщі Олександрою Чуркіною.

Виступаючи з темою доповіді «Вступ до прав дитини, історичні факти та основні принципи Конвенції ООН про права дитини», пані Олександра розповіла цікаві правові аспекти щодо становлення і удосконалення прав дітей на протязі довгих років людства, а також окремо зупинилася на особливостях захисту прав дітей, які стали жертвами російської агресії.

«Україна була однією з перших держав, що ратифікували Конвенцію ООН про права дитини, яку називають «Світовою конституцією прав дитини». За ці тридцять два роки ми вибудували в нашій державі систему захисту та забезпечення прав дітей, яка сьогодні потребує переформатування у зв’язку із повномасштабним вторгненням російської федерації на нашу територію. Ми повинні брати приклад у Європи, зокрема у дружній для України державі – Республіці Польща, яка надала прихисток багатьом сім’ям, дітям-сиротам та дітям, позбавлених батьківського піклування, а також забезпечила їх всім необхідним для безпеки та подальшої життєдіяльності», зауважила експертка.

Під час спілкування здобувачі вищої освіти не тільки мали можливість обмінятися думками із запрошеною гостею з даної тематики, а й ще раз переконатись, що обрали професію, яка покликана вирішувати проблеми не тільки на національному, регіональному, локальному рівнях, а й міжнародному, надаючи пропозиції щодо удосконалення принципів міжнародного гуманітарного права.

01 01
01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет