АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Субота, 23 Квітня 2022, 11:05
Зустріч здобувачів вищої освіти із стейкхолдером у сфері авіації

22 квітня 2022 року на Юридичному факультеті для здобувачів вищої освіти проведено онлайн зустріч з провідним юрисконсультом відділу договірно-правової роботи юридичної служби ДП МА «Бориспіль», випускницею 2015 року Юлією Коваленко.

Захід проведено в рамках вивчення дисципліни «Договірні зобов’язання», а його тема стосувалася особливостей укладення та виконання договорів у сфері авіації у зв’язку із запровадженням воєнного стану в Україні.

Модератором розкрито проблематику орендних відносин в авіаційній сфері, в тому числі під час дії правового режиму воєнного стану, проблеми у перевезенні негабаритних вантажоперевезень у зв’язку зі знищенням літака АН-225 «Мрія» та ангарів ДП «Антонов», відповідальність сторін за договором авіаційного перевезення, правове регулювання договірних відносин авіаперевізників (стандартна угода IATA/Додаток B), умови використання реклами в аеропортах та на борту літака тощо.

«Знищення українського літака АН-225 «Мрія» та ремонтної бази ДП «Антонов» в Гостомелі вплине на світовий ринок авіаперевезень, адже саме за допомогою «Мрії» Україна та весь світ могли перевозити гелікоптери, пожежні машини, турбіни тощо. Частокове знищення та неспроможність літати всього світового флоту ДП «Антонов» призведе також до неможливості перевезення негабаритних вантажів, що спричинить значні втрати та затримку у багатьох індустріях, а найбільше в енергетичному секторі», – зазначила пані Юлія.

Наприкінці зустрічі Юлія Коваленко розповіла про перспективи працевлаштування юриста в авіаційній сфері, який вільно володіє англійською мовою, а також поділилася власним досвідом кар’єрного зростання після закінчення Національного авіаційного університету.

 

01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет