АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Четвер, 23 Листопада 2023, 08:16
Зустріч здобувачів бакалаврського рівня вищої освіти з юристом-практиком у сфері комерційного права

Під час вивчення дисципліни «Господарське право України» у здобувачів вищої освіти виникло чимало проблемних питань щодо правового режиму майна державних та комунальних підприємств і господарських товариств, правового становища суб’єктів господарювання в умовах воєнного стану, державного регулювання господарської діяльності на сучасному етапі. Своїми думками про вирішення складних правових ситуацій, які стосуються майна державних та комунальних підприємств, поділилася юрист Ганна Роговська. Вона також надала очікувані відповіді, посилаючись на власний практичний досвід та внесені зміни до чинного законодавства. Окреслила і коло питань у сфері господарювання, які ще потребують врегулювання на законодавчому рівні.

Здобувачі вищої освіти висловили і свої думки про виявлені ними прогалини у державному регулюванні господарської діяльності, про очікування більш активного застосування заходів регулюючого впливу держави з метою допомоги та сприяння суб’єктам господарювання державного і недержавного секторів економіки у здійсненні певних видів господарської діяльності, що мають ключове значення для оборони держави і для суспільства в умовах воєнного стану.

Дискусійне обговорення важливих проблем правового регулювання господарської діяльності було корисним і для студентів, і для запрошеної правознавиці. Всі учасники заходу дійшли висновку, що господарські правовідносини суттєво змінюються, формуються під впливом об’єктивних обставин, потребують подальшого вивчення і напрацювання механізми правового впливу на них.

01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет