АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Четвер, 9 Грудня 2021, 08:51
Зустріч з представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини

8 грудня 2021 року з нагоди відзначення Всеукраїнського тижня права відбулася зустріч студентів та науково-педагогічних працівників Юридичного факультету з представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, членом Ради роботодавців факультету Оленою Степаненко.

Відкриваючи захід декан факультету Ірина Сопілко привітала його учасників та подякувала Офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини за співпрацю, зазначивши, що у рамках підписаного Меморандуму про співпрацю на факультеті розпочинає роботу Інформаційно-просвітницький центр, мета діяльності якого – проведення правопросвітницької роботи серед молоді.

Представник Уповноваженого з соціальних та економічних прав Олена Степаненко розповіла учасникам про роботу інституту омбудсмана, основним завданням якого є здійснення парламентського контролю за додержанням конституційних прав і свобод людини та громадянина, розкрила специфіку діяльності Секретаріату, порядок подання звернень та механізм їх розгляду Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини. «За одинадцять місяців роботи Офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини до нас надійшло 61 тис. звернень від громадян України про порушення їх конституційних прав, за минулий рік – 48 тис. Збільшення кількості звернень свідчить про довіру громадськості до нас, проте, негативним моментом є те, що дана цифра є показником порушень прав громадян з боку органів судової гілки влади, органів місцевого самоврядування, закладів освіти, охорони здоров’я, роботодавців тощо», зауважила пані Олена.

Наприкінці зустрічі представник Уповноваженого з соціальних та економічних прав запросила науково-педагогічних працівників факультету до активної законотворчої участі, з метою приведення законодавства України про права та свободи людини і громадянина у відповідність з Конституцією України, міжнародними стандартами у цій галузі, а студентів до проходження виробничої практики на базі Секретаріату Уповноваженого.

 

 

01 01
01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет