АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Середа, 12 Квітня 2023, 10:37
Зустріч студентів Юридичного факультету з Віце-президентом Торгово-промислової палати України

11 квітня 2023 року кафедрою господарського, повітряного та космічного права Юридичного факультету організовано зустріч студентів 4 курсу бакалаврського рівня із Віце-президентом Торгово-промислової палати України (ТПП) Михайлом Непраном.

Під час вивчення господарського права та господарського процесу здобувачі освіти Юридичного факультету неодноразово аналізували ситуації, у яких господарсько-правові відносини зазнавали впливу непередбачуваних заздалегідь та невідворотних обставин. У судовій практиці сформовані певні підходи до визнання їх форс-мажорними (непереборною силою) та такими, що є підставою для зміни зобов’язання, його припинення, повного або часткового звільнення від господарської відповідальності у разі його невиконання. Натомість, порядок засвідчення обставин як форс-мажорних торгово-промисловими палатами та особливості відповідної процедури теж цікавили здобувачів освіти.

Завідувач кафедри Любов Нецька, яка виступила модератором онлайн-заходу адресувала ці питання Віце-президенту Торгово-промислової палати України Михайлу Непрану, який на прикладах з власної практики розкрив студентам тонкощі діяльності ТПП щодо розгляду заяв про визнання обставин форс-мажору та видачі засвідчувальних сертифікатів.

Здобувачі освіти дискутували з лектором стосовно різних видів обставин, які виникли в умовах воєнного стану та мають ознаки непередбачуваних. Разом із учасниками Михайло Іванович моделював ситуації, ускладнені форс-мажором, або ж умовами, які не підпадають під форс-мажор.

Під час зустрічі майбутні юристи вдосконалили свої знання та вміння, необхідні для вирішення спорів, що стосуються виконання зобов’язань, які зазнали впливу непереборної сили.

 

01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет