АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Субота, 17 Червня 2023, 09:52
Зустріч студентів-правників із адвокатом Наталією Сергієнко

16 червня 2023 року кафедрою теорії та історії держави і права Юридичного факультету організовано зустріч здобувачів вищої освіти 1-2 курсів ОС «Бакалавр» із адвокатом Наталією Сергієнко.

Розповідаючи про свій професійний шлях від молодого помічника юриста Наталія Артурівна звернула увагу на те, що потрібно завжди йти вперед та удосконалювати свої знання. «Постійне удосконалення правових знань значно полегшує здачу екзамена на отримання свідоцтва про заняття адвокатською діяльністю», зазначила вона.

Пані Наталія розповіла здобувачам про адвокатську діяльність та її види, напрями отримання практичних навичок при проходженні практики в адвоката, навела цікаві приклади зі своєї практичної діяльності. Зазначено, що при вирішенні конкретних завдань особлива увага приділяється аналізу приписів та практиці застосування міжнародних актів у сфері прав людини та верховенства права, зокрема, Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод, практики Європейського Суду з прав людини.

Жваву дискусію викликало обговорення запитань студентів, наприклад: «Чи важко починати будувати діяльність адвоката?», «Який досвід потрібний?», «Чи доводилося відмовляти клієнта подавати позов?», «Чи може адвокат радити інших адвокатів?», «З якими питаннями зараз найчастіше звертаються до адвокатів?».

Адвокат наголосила, що важливо сьогодні кожного дня здобувати нові знання, мати можливість професійно зростати. Неабияке значення в цьому також має і практика студентів.

Здобувачі вищої освіти у свою чергу поділилися із гостею своїми враженнями від проходження практики в органах державної влади та місцевого самоврядування, яка є невід’ємною складовою процесу підготовки юридичних кадрів у закладах вищої освіти та покликана забезпечити підготовку висококваліфікованих фахівців, здатних самостійно і на високому професійному рівні забезпечувати юридичний супровід та захист прав та законних інтересів авіаційних суб’єктів в Україні та за кордоном.

 

01 01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет