АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

П’ятниця, 17 Червня 2022, 06:52
Зустріч науково-педагогічних працівників та здобувачів вищої освіти з представниками Ради Європи

16 червня 2022 року відбулася онлайн-зустріч науково-педагогічних працівників та студентів Юридичного факультету із представниками Ради Європи, присвячена захисту основноположних прав та свобод людини.

«Дана зустріч має важливе освітнє, міжнародне та історичне значення для нашого навчального закладу вищої освіти, адже покликана розкрити досягнення Ради Європи у галузі захисту прав людини, а також ознайомити здобувачів вищої освіти з діяльністю європейської організації, для якої принцип поваги прав людини є одним із головних напрямків діяльності з самого початку заснування» – зазначила у своєму вітальному слові декан Ірина Сопілко.

Спеціаліст Дирекції з комунікацій Анна Пера презентувала корпоративне відео про діяльність, структуру та завдання Ради Європи, а також надала можливість віртуально відвідати приміщення, під час якого ознайомила з архітектурними особливостями будівель Парламентської асамблеї та Європейського суду з прав людини.

Пані Ольга Костенко, з Генерального директорату з прав людини та верховенства права, ознайомила з роботою та діяльністю Ради Європи з акцентом на Парламентську асамблею, а також з Програмою HELP (Human Rights ducation for Legal Professionals), основною метою якої є підвищення спроможності суддів, адвокатів і прокурорів у всіх 46 країнах-членах Ради Європи та за її межами.

Пан Олексій Гоцул, з секретаріату Європейського суду з прав людини, ознайомив учасників з діяльністю, історією створення, структурою, практикою та регламентом ЄСПЛ, пояснив деталі оформлення та подачі заяви до Суду, розкрив етапи слухання та прийняття рішень. Особливу увагу доповідач приділив питанням процедурного характеру та виконання рішень ЄСПЛ.

Захід завершився досягненням згоди про подальшу співпрацю з Радою Європи з питань освітньої діяльності та проходження стажування здобувачами вищої освіти, науково-педагогічними працівниками, аспірантами безпосередньо у департаментах Ради Європи.

 

01 01 01
01 01 01
01   01  
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет