АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Четвер, 13 Квітня 2023, 10:31
Зустріч майбутніх правоохоронців з практикуючим адвокатом Юридичного бюро «Актум»

11 квітня 2023 року відбулася онлайн-зустріч здобувачів вищої освіти 3 курсу Юридичного факультету спеціальності 262 «Правоохоронна діяльність» з практикуючим адвокатом Юридичного бюро «Актум» Оленою Хоменко.

У рамках вивчення методики розслідування злочинів (навчальна дисципліна «Криміналістика»), майбутні правоохоронці ознайомились з практичними аспектами методики розслідування кримінальних правопорушень проти встановленого порядку несення військової служби (військові кримінальні правопорушення), роллю адвокатів в цих справах.

Олена Хоменко поділилася зі студентами досвідом своєї практичної діяльності, зокрема, розповіла про організацію взаємодії в межах кримінального провадження зі спеціалізованими військовими інституціями, – військовою службою правопорядку, командуванням медичних сил ЗСУ тощо. Лекторка зазначила, що в умовах воєнного стану здійснення адвокатської діяльності стало небезпечним на багатьох територіях України, виникають складнощі щодо організації слідчих розшукових дій та участі в них захисника, особливо в межах Луганської і Донецької областей.

Підводячи підсумки зустрічі старший викладач кафедри кримінального права і процесу Лілія Грекова запросила адвоката долучатися до участі у наукових заходах кафедри та факультету, адже обмін досвідом допоможе здобувачам вищої юридичної освіти осягнути особливості професійної діяльності юриста, усвідомити ті ключові вимоги та критерії, яким має відповідати юрист у своїй повсякденній практичній діяльності, щоб бути затребуваним і успішним.

 

01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет