АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Вівторок, 26 Березня 2024, 09:49
Зустріч фахівців Інституту IКAO зі студентами-правниками

25 березня 2024 року на Юридичному факультеті для студентів 4-го курсу спеціальності 081 «Право» проведено тематичний захід на тему «Управлінсько-обслуговуюча діяльність Міжнародного аеропорту «Київ» (Жуляни) імені Ігоря Сікорського».

На запрошення завідувачки кафедри господарського, повітряного та космічного права Любові Нецької спікерами заходу виступили директор Інституту IКAO НАУ Олег Петровський та його заступник Марина Петрущенко.

Питання управління в цивільній авіації загалом та питання управління міжнародним аеропортом, державно-приватного партнерства, правових засад діяльності аеропорту КП МА «Київ» (Жуляни) розкрив директор Інституту ІКАО Олег Петровський, який у довоєнний час працював на посаді заступника Генерального директора даного аеропорту. Він також окреслив нові напрямки в управлінні міжнародним аеропортом та виклики післявоєнного періоду.

Марина Петрущенко, яка у довоєнний час очолювала відділ організації пасажирських перевезень обслуговуючої аеропорт «Київ» (Жуляни) компанії – ТОВ «МАСТЕР-АВІА», ознайомила здобувачів вищої освіти з особливостями діяльності аеропортів та їх обслуговування, системою дозволів, вимогами до авіабезпеки, сертифікації авіакомпаній та стажування їхніх працівників, а також приділила увагу договірній роботі, пов’язаній з перевезенням пасажирів, багажу, вантажів. Спікерка в рамках доповіді висвітлила роль та значення основних актів ІКАО для організації та здійснення авіаційної діяльності.

Отримана студентами інформація викликала ряд питань до запрошених гостей, на основні яких було надано вичерпні відповіді.

Оскільки у межах відведеного часу окреслити всі правові аспекти діяльності міжнародного аеропорту неможливо, сторони домовилися про подальші зустрічі та плідну співпрацю задля забезпечення безпеки авіаційних перевезень у післявоєнний період.

01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет