АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Середа, 29 Березня 2023, 12:21
Знайомство магістрів-правоохоронців з окремими аспектами майбутньої професії

28 березня 2023 року для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 262 «Правоохоронна діяльність» групи ПР-103М професор кафедри кримінального права Національної академії внутрішніх справ, директор Науково-дослідного інституту проблем досудового розслідування, доктор юридичних наук, професор Олена Бабікова провела лекцію на тему «Форми та методи взаємодії учасників кримінального процесу під час розслідування кримінальних проваджень різних категорій».

«Взаємодія між правоохоронними органами, судом, прокуратурою та адвокатурою далека від ідеальної. Набутий мною практичний досвід свідчить про те, що судова влада, працівники поліції та співробітники прокуратури, які здійснюють процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях, співпрацюють між собою, що перетворює намагання адвоката захистити свого клієнта на дуже складне питання», зазначила лекторка.

Водночас, пані Олена наголосила, що свій найперший практичний досвід, на її думку, потрібно здобувати саме на стороні обвинувачення, намагаючись увібрати весь спектр прийомів та способів, за допомогою якого збираються докази, створюється доказова база у кримінальному провадженні тощо.

Спікером наведено численні приклади з практики, які доводять тези, оголошені нею під час виступу. Наприклад, позиція адвоката задля досягнення поставленої мети із захисту клієнта, дотримання його процесуальних прав повинна бути максимально активною, і насправді співробітництво між слідством, процесуальним керівництво, судом – це більше мрія про справедливість, а не існуюча реальність.

За результатами проведеної лекції Олена Бабікова побажала здобувачам вищої освіти намагатися робити свій вибір свідомо, розуміючи ступінь та міру відповідальності за прийняте рішення.

 

01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет