АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Середа, 31 Серпня 2022, 05:15
Здобувачі вищої освіти Юридичного факультету пройшли курс лекцій Summer Course в рамках програми Еразмус+

Нещодавно, студенти Юридичного факультету, які перебувають у Німеччині в рамках програми Еразмус+, пройшли курс лекцій Summer Course, в якому взяли участь 39 здобувачів вищої освіти з різних куточків світу.

У перші дні учасники ознайомились з територією Europäische Akademie Otzenhausen, де вони проживали та безпосередньо слухали лекції. Протягом даного практичного курсу Дарина Шикерява, Юлія Рябоконь, Олена Ковригіна взяли участь у симуляції прийняття рішень у інституціях ЄС, де кожному була надана роль певної країни для прийняття важливого рішення для Союзу. Даний воркшоп дав змогу зрозуміти глибше як працює Council of Europe і European Parliament. Також студенти відвідали Європейский інститут, що знаходиться в Саарландському університеті (Саарбрюккен, Німеччина), прослухали лекцію щодо європейської системи захисту прав людини.

Програма курсу включала також екскурсії до міста Страсбург (Франція) та столиці Великого Герцогства Люксембург. Перебуваючи у Франції студенти відвідали Раду Європи та Європейський парламент.

Пятий день курсу був присвячений висвітленню проблеми повномасштабного російського вторгнення на територію України.

Наступного дня здобувачі ознайомились з політичними федеративними устроями Франції і Німеччини та їх роллю, позицією у сфері євроінтеграції. Взяли участь у дискусії про відповідність даних у ХХI столітті. Отримані знання щодо захисту даних, нових цифрових законів та загального регламенту захисту даних у Європейському Союзі практиканти зможуть застосувати на практиці не лише для особистого захисту своїх персональних даних, а й у професійній діяльності.

Перебуваючи у місті Люксембург учасники відвідали Європейський Суд з прав людини та прослухали лекцію щодо подальшого розвитку ЄС, впливу виходу Британії із Європейського Союзу та спільного майбутнього усіх європейців. Дев’ятий день практичного курсу був присвячений тематиці COVID-19. Здобувачі прослухали лекцію та обговорили Європейські рішення щодо захисту від пандемії.

Завершився курс лекцією на тему «Актуальні виклики ЄС» та врученням учасникам сертифікатів про успішно пройдений курс.

 

01 01 01
01 01  
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет