АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Четвер, 10 Жовтня 2024, 17:57
Здобувачі вищої освіти отримали практичні навички щодо протидії домашньому насильству

10 жовтня 2024 року, під час вивчення навчальної дисципліни «Протидія домашньому насильству правоохоронними органами України» к.ю.н., доцент кафедри кримінального права і процесу Юридичного факультету Ірина Літвінова разом із здобувачами вищої освіти 3 курсу спеціальності 262 «Правоохоронна діяльність» успішно пройшли тренінг «Онлайн-інструменти протидії домашньому насильству».

Даний тренінг є спільним проєктом Міністерства цифрової трансформації України та Міністерства внутрішніх справ України, який створено за підтримки Канадсько-українського проєкту розвитку поліції (CUPDP) коштом Уряду Канади.

У відеоматеріалах спікери проаналізували український та міжнародний досвід щодо протидії й попередження насильства серед вразливих груп населення, розповіли, як діяти на захист постраждалих та гарантувати їм безпеку, як винаходити нові рішення заради безпеки осіб, постраждалих від домашнього насильства, поділилися досвідом роботи мобільних груп реагування на випадки домашнього насильства.

Прослухавши презентований лекційний матеріал, студенти разом з викладачем опанували теоретичний матеріал та виконали практичні завдання. 

Отримані знання в рамках неформальної освіти були перезараховані викладачем під час вивчення тем «Нормативно-правові засади попередження домашнього насильства в Україні» та «Соціально-психологічні причини насильства в сім’ї».

За результатами проходження тренінгу учасники отримали сертифікати.

Вміння, набуті при вивченні дисципліни «Протидія домашньому насильству правоохоронними органами України», використовуватимуться майбутніми правоохоронцями при розробці й реалізації ефективних заходів щодо виявлення та усунення випадків домашнього насильства, причин та умов, що сприяють вчиненню домашнього насильства, а також здійсненні інших заходів запобігання домашнього насильства та його злочинним проявам.

©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет