АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Вівторок, 5 Квітня 2022, 15:22
Збройний напад Російської Федерації на Україну очима українських та польських науковців

4 квітня 2022 року колектив кафедри конституційного і адміністративного права Юридичного факультету Національного авіаційного університету приєднався до лекції професора Романа Квєтня на тему «Збройний напад Російської Федерації на Україну у світлі ius ad bellum, ius in bello та ius post bellum».

Лекцію проведено у гібридному форматі й завершено активною дискусією та відкриттям серії нових занять з українського права на Факультеті права та адміністрації Ягеллонського університету для всіх студентів з України.

У першій частині заходу професором надано правову оцінку збройному нападу Росії на Україну, який почався 24 лютого цього року та його юридичним наслідкам з точки зору ius ad bellum. У другій – здійснено класифікацію збройних дій країни-агресора з перспективи ius inbello, насамперед у світлі міжнародного гуманітарного права. “Воєнні злочини, злочини проти людства та геноцид є злочинами за більшістю національних кримінальних законів та міжнародного кримінального права”, – зауважив Роман Квєтнь.

Остання частина заходу стосувалася розгляду правових перспектив України після закінчення війни, зокрема: притягнення до кримінальної відповідальності обвинувачених осіб; діяльність міжнародного співтовариства у сфері підтримки України; відновлення пошкодженої інфраструктури держави.

Велика підтримка науковців всього світу надихнула наукову спільноту Юридичного факультету на нові наукові звершення та можливості до співпраці й просування українського права та науки на міжнародному просторі в умовах нових реалій воєнного часу.

01 01 01
01 01 01
01 01 01
01 01  
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет