АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Субота, 23 Грудня 2023, 07:33
Завідувачка кафедри теорії та історії держави і права взяла участь у круглому столі «Трибуна жінки: сьогодні та завтра»

22 грудня 2023 року завідувачка кафедри теорії та історії держави і права Юридичного факультету Олена Макеєва взяла участь у круглому столі «Трибуна жінки: сьогодні та завтра», який відбувся в Київській міській державній адміністрації.

Метою даного заходу стало обговорення та пошук необхідних правових та законодавчих змін для вирішення проблем захисту прав людини в умовах воєнного стану та після війни в Україні.

Організаторами заходу виступили: Інститут держави і права імені В. М. Корецького НАН України та Асоціація соціального розвитку через право. Із вступним словом до присутніх звернулися: заступник директора Інституту держави і права імені В.М. Корецького НАН України, доктор юридичних наук, професор, академік Національної Академії правових наук України Наталія Оніщенко та президент Асоціації соціального розвитку через право, керівник Центру соціальної відповідальності Клініки Святого Миколая, член Секретаріату Громадської ради при комітеті Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики Інна Силантьєва.

У круглому столі взяли участь відомі вчені та практики у сфері юриспруденції, а також представники органів державної влади та місцевого самоврядування, наукових, освітніх та медичних установ: завідувач сектору претензійно-позовної роботи департаменту аналітичної та правової роботи апарату Верховного Суду, доктор юридичних наук, доцент, професор кафедри галузевого права та загальноправових дисциплін Відкритого міжнародного університету “Україна” Марина Булкат; начальник Юридичного управління Державної служби ДСНС України з надзвичайних ситуацій Олена Кулеба; заступник начальника відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції у м. Києві, майор поліції Олена Компанець; доктор юридичних наук, доцент, доцент кафедри трудового права та права соціального забезпечення Навчально-наукового інституту права Київського національного університету імені Тараса Шевченка Леся Малюга та інші.

Завідувач кафедри теорії та історії держави і права Олена Макеєва у своєму виступі акцентувала увагу присутніх на проблемах захисту прав жінок-освітян в умовах воєнного часу, а також поділилася досвідом правопросвітницької діяльності з прав людини, міжнародного співробітництва та запросила присутніх на міжнародну конференцію, яка відбудеться 23 лютого 2024 року на тему «Правова парадигма відновлення України: проблеми та перспективи».

 

01 01 01
01 01  
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет