АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

П’ятниця, 13 Травня 2022, 05:36
Застосування медіації у вирішенні конфліктів (спорів)

Декілька років поспіль Юридична консультація «Юридична клініка» Національного авіаційного університету реалізовує проєкт, який має на меті навчання студентів та науково-педагогічних працівників базовим основам медіації, її популяризації, а також налагодження співпраці з медіаційними, правозахисними громадськими організаціями та професійними медіаторами.

Так, 11-12 травня 2022 року Юридична консультація «Юридична клініка» спільно з кафедрою теорії та історії держави і права та здобувачами вищої освіти 2 курсу провели чотири моделі медіації, чим продемонстрували, що медіація може застосовуватися у будь-яких конфліктах (спорах), які виникають у цивільних, сімейних, трудових, господарських, адміністративних правовідносинах та ін.

«Застосовуючи медіацію на практиці, студент отримує навички, які неможливо отримати під час звичайного консультування клієнта. Організація таких заходів – це насамперед розвиток вміння працювати в команді, де кожен знає свої можливості, розуміє свої завдання та працює над їхньою реалізацією в гармонії один з одним», – наголосила директор Юридичної консультації «Юридична клініка» Ірина Богатюк.

Підготовка та проведення медіації сприяє підвищенню мотивації та взаємної відповідальності, створює середовище, де студенти та викладачі вчаться одне в одного, а головне – використовують ці знання у практичній діяльності.

 

01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет