АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

П’ятниця, 8 Грудня 2023, 06:58
Засідання студентського наукового гуртка «Актуальні проблеми теорії і практики прав людини»

8 грудня 2023 року кафедрою теорії та історії держави і права Юридичного факультету за участі здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 081 «Право» проведено чергове засідання студентського наукового гуртка «Актуальні проблеми теорії і практики прав людини», приурочене Міжнародному дню прав людини та 75-річчю проголошення Загальної декларації прав людини.

Згідно затвердженого плану роботи гуртка, гуртківцями обговорено тему «Європейська доктрина прав людини. Європейські стандарти та специфіка захисту прав людини».

Засідання відбулось в навчальній лабораторії методичного супроводження освітнього процесу, де проходила виставка навчальної та наукової літератури, присвячена правам людини. У вступному слові науковий керівник гуртка, завідувач кафедри Олена Макеєва наголосила на актуальності вивчення міжнародних стандартів прав людини та необхідності їх наукового дослідження в контексті євроінтеграційних процесів. Завідувач лабораторії Віра Новицька представила матеріали з тематики прав людини, зокрема, збірки міжнародних документів, матеріали огляду Європейського суду з прав людини, Офісу Уповноваженого ВРУ з прав людини, монографії та юридичну періодику.

З ґрунтовними доповідями виступили студентки Єлизавета Кабанець та Юліана Сидорчук. Особливо жваво здобувачі освіти обговорювали матеріали щорічної доповіді Уповноваженого ВРУ, де окреслені основні види порушень прав людини за 2022 рік в умовах повномасштабної агресії. На завершення відбулося обговорення та підведення підсумків роботи наукового гуртка за 1–й семестр, зокрема, участь студентів у Міжнародних та Всеукраїнських конференціях, круглих столах кафедри «Правомірне обмеження прав людини (листопад) та «Права людини в Україні: доктринальні підходи та практика реалізації» (грудень).

Такі заходи сприяють поглибленню розуміння молодими науковцями актуальних проблем захисту прав людини, набуттю ними навичок дослідницької діяльності та умінь їх застосовувати на практиці.

01 01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет