АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

П’ятниця, 12 Лютого 2021, 05:54
Засідання Наукового товариства студентів та аспірантів Юридичного факультету НАУ

3 лютого 2021 року з метою відзначення Міжнародного дня дівчаток та жінок в науці, а також підведення підсумків роботи за 1 семестр та обговорення плану роботи на 2 семестр 2020-2021 н.р. відбулося чергове засідання НТСА ЮФ НАУ.

Під час обговорення плану роботи НТСА ЮФ на 2020-2021 н.р. членами товариства проаналізовано результативність його виконання в 1 семестрі, висловлено пропозиції щодо удосконалення діяльності та зроблено відповідні висновки, які будуть спрямовані на підвищення ефективності запланованих заходів та створення умов, в яких майбутні юристи будуть набувати нового професійного досвіду протягом 2 семестру.

Другу частину засідання було присвячено розгляду теми видатних вчених-жінок, приуроченій Міжнародному дню дівчаток та жінок в науці, який традиційно відзначають кожного року в лютому. Мова йшла про наукову діяльність багатьох сучасних українських жінок в науці, зокрема обговорювався науковий внесок Суслової Галини Андріївни (27.02.1930р. – 26.11.2020р.) в розвиток цивільної авіації України. Галину Андріївну знав та поважав весь міжнародний авіаційний світ. Вона булла почесним профессором багатьох світових авіаційних університетів, експертом Міжнародної організації цивільної авіації, координатором з реалізації стандартів ІКАО в Україні, Почесним членом музею авіації та космонавтики США (Дайтона) та членом Всесвітньої асоціації жінок, які зробили вагомий внесок в розвиток міжнародної цивільної авіації. Галина Андріївна і нині є прикладом жінки в науці, в якій поєднуються розум і жіночність. Внесок Галини Андріївни в розвиток цивільної авіації України неоціненний, а сама вчена є гордістюУкраїни.

Відзначення Міжнародного дня дівчаток та жінок в науці є надзвичайно важливим у новому суспільстві, що стрімко розвивається, адже в котре нагадує про здатність та здібність жінок вести успішну наукову діяльність та спрямоване на досягнення рівного гендерного доступу до науки та визнаннян аукового внеску жінок.

0101
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет