АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Четвер, 1 Грудня 2022, 15:13
Запобігання та протидія домашньому насильству

30 листопада 2022 року викладачами кафедри кримінального права і процесу Юридичного факультету Іриною Літвіновою та Діаною Майстро спільно з Шевченківською районною в місті Києві державною адміністрацією для студентів Київського індустріального коледжу в режимі відеоконференції проведений правовий лекторій на тему: «Протидія домашньому насильству».

«Можна з упевненістю стверджувати, що домашнє насильство є міждисциплінарною проблемою права, охорони здоров’я, психології, педагогіки, соціології. Його наслідки важким тягарем лягають на суспільство. А значна поширеність фактів насильства у сучасних українських сім’ях часто пов’язана з неспроможністю багатьох з них самостійно припинити насильницькі стосунки та вирішити життєві проблеми. У зв’язку із цим виникає необхідність залучення державних механізмів протидії домашньому насильству. До цього процесу залучаються фахівці багатьох сфер юридичної діяльності: працівники поліції, прокурори, адвокати, судді», зазначили організатори.

У ході правового лекторію акцентовано увагу студентів на питаннях: Як організувати своєчасну та фахову підготовку майбутніх правників правоохоронних органів щодо знання та вміння здійснювати оцінювання цього явища? Як виявляти детермінанти домашнього насильства? Який алгоритм дій у разі його виявлення? До кого звертатись по допомогу? Як вирішуються проблемні питання щодо запобігання домашньому насильству на практиці?

Щорічна співпраця Юридичного факультету та Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації в рамках проведення просвітницьких заходів забезпечує не лише обізнаність молоді стосовно їхніх прав, а й підвищує загальний рівень правової культури підростаючого покоління.

 

01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет