АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

П’ятниця, 20 Жовтня 2023, 05:00
Захист соціально вразливих груп: міжнародний та національний виміри

19 жовтня 2023 року завідувачка кафедри теорії та історії держави і права Юридичного факультету Олена Макеєва взяла участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Захист соціально вразливих груп: міжнародний та національний виміри».

Організаторами заходу були Інститут держави і права імені В. М. Корецького НАН України та Громадська організація «Інкубатор демократичних ініціатив».

Конференція організована в межах проєкту «Сила права: вирішення правових проблем соціально вразливих груп», що реалізується ГО «Інкубатор демократичних ініціатив» у співпраці з Координаційним центром з надання правової допомоги та Вищою школою адвокатури Національної асоціації адвокатів України. Також даний захід є складовою проєкту «Сприяння соціальній згуртованості в Україні / Пункт 7» за підтримки Американської асоціації юристів Ініціативи з верховенства права (ABA ROLI).

У Конференції взяли участь відомі вчені та практики у сфері юриспруденції, а також представники органів державної влади, наукових та освітніх установ.

Із вітальним словом до учасників зібрання звернулися заступник директора Інституту держави і права імені В. М. Корецького НАН України Наталія Оніщенко та співзасновник, член правління громадської організації «Інкубатор демократичних ініціатив» Назарій Боярський.

Під час пленарного засідання виступали відомі праники-науковці, практикуючі юристи, аспіранти, студенти, які обговорювали проблеми захисту соціально вразливих груп, міжнародний та національний механізми захисту прав соціально вразливих груп, особливості захисту прав в умовах повномасштабної російської агресії. Завідувач кафедри теорії та історії держави і права Олена Макеєва виступила із доповіддю «Соціальні права і соціальна держава: співвідношення та взаємозв’язок».

Даний захід відбувся у рамках підписаного Меморандуму про співпрацю з Інститутом держави і права імені В. М. Корецького НАН України та Національним авіаційним університетом, оскільки наукові заходи такого рівня мають важливе пізнавальне значення та сприяють підвищенню професійної компетентності викладачів.

 

 

01 01 01
01 01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет