АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Вівторок, 12 Грудня 2023, 06:40
Захист прав та інтересів дітей в умовах воєнного стану

11 грудня 2023 року, в рамках проведення профорієнтаційної роботи, доцентом кафедри кримінального права і процесу Юридичного факультету Іриною Літвіновою для учнів 10 класу Українського колежу ім. В. О. Сухомлинського м. Києва (Спеціалізована школа №272) проведено правовий лекторій на тему «Забезпечення прав дітей в умовах воєнного стану».

Під час зустрічі лекторка поділилася зі школярами інформацією щодо стану забезпечення прав дітей міста Києва, обговорила з ними проблемні питання та конкретні ситуації, які потребують реагування в умовах воєнного стану. Ірина Літвінова також здійснила аналіз норм міжнародного та національного законодавства на предмет відповідності новим викликам, які з’явились у сфері захисту прав дитини у зв’язку із війною.

«Україна є учасницею цілого ряду міжнародних документів у сфері забезпечення прав дитини. Однак в умовах воєнного стану, який запроваджено на території усієї країни, реалізувати виконання покладених на державу функцій щодо забезпечення захисту прав дитини вкрай важко», зазначила викладач.

Наприкінці зустрічі майбутнім абітурієнтам надано детальну інформацію про перспективи навчання на Юридичному факультеті НАУ та наявні можливості для здобуття вищої освіти за спеціальностями 081 «Право» та 262 «Правоохоронна діяльність».

01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет