АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Середа, 25 Травня 2022, 06:26
Захист прав та інтересів дітей у сфері транспорту

24 травня 2022 року Інформаційно-просвітницьким центром з прав людини Юридичного факультету спільно з кафедрою господарського, повітряного та космічного права проведено воркшоп «Захист прав та інтересів дітей у сфері транспорту» для учнів загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів №238 м. Києва та №10 м. Ковеля Волинської області.

«Захист прав дітей є одним з найважливіших пріоритетів у нашій державі, а забезпечення повноцінних та дієвих механізмів їх захисту відповідно до світових стандартів є обов’язком держави. В Україні було реалізовано та реалізується багато проєктів та міжнародних програм у різноманітних сферах, спрямованих на захист та забезпечення прав та інтересів дітей, в тому числі і в сфері транспорту. Особливої актуальності це питання набуло в період воєнного часу», – відкриваючи захід зазначила декан факультету Ірина Сопілко.

Медараторами заходу, зокрема завідувачем кафедри Любов’ю Нецькою та старшим викладачем Інною Поліщук акцентовано увагу школярів на визначенні прав дітей у сфері транспорту, міжнародних та національних організаційно-правових механізмах захисту прав дітей та підлітків, удосконаленні форм та засобів їх захисту з урахуванням євроінтеграційних процесів, а також за існуючих умов воєнного стану. Разом із старшокласниками також обговорені актуальні питання запровадженої за ініціативи Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) державної програми по створенню транспортного середовища, дружнього до інтересів дітей, діяльність дитячих омбудсменів та інших державних органів і служб, які покликані здійснювати дієвий захист прав дітей, у тому числі і в сфері транспорту.

 

01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет