АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Вівторок, 5 Грудня 2023, 07:00
Захист прав осіб з інвалідністю: інформує Юридична консультація «Юридична клініка» Національного авіаційного університету

Щорічно, 3 грудня Україна разом з усією світовою спільнотою відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю, який покликаний привернути увагу до проблем таких осіб, захисту їх прав, гідності та благополуччя. Зараз, в умовах повномасштабної російської військової агресії, у нашій державі кількість людей з інвалідністю, на жаль, стрімко зростає. Відтак надання особам з інвалідністю різних видів допомоги, в тому числі правничої, є важливою умовою дотримання прав людини, сталого розвитку, миру та безпеки.

Юридична консультація «Юридична клініка» НАУ не могла залишити поза увагою цю дату, адже одним із основних завдань юридичної клініки є надання безоплатної правничої допомоги соціально вразливим категоріям населення, до яких належать і особи з інвалідністю. Працівники та студенти-консультанти пройшли онлайн-курс «Захист прав людей з інвалідністю» на платформі Prometheus з метою поглиблення своїх знань у цьому напрямі та підготували інфографіку, яка висвітлює важливі аспекти забезпечення прав осіб з інвалідністю.

У цивілізованому світі здоров’я суспільства, моральний клімат, імідж держави визначаються насамперед ставленням до осіб з інвалідністю, тож захищаючи права цих людей, ми зберігаємо людське обличчя.

01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет