АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

П’ятниця, 22 Квітня 2022, 13:01
Захист прав дитини в умовах воєнного стану

21 квітня 2022 року Інформаційно-просвітницьким центром з прав людини Юридичного факультету спільно з кафедрою теорії та історії держави і права проведено тренінг на тему «Захист прав дитини в умовах воєнного стану» (за матеріалами міжнародних та національних стандартів прав дитини) для учнів закладів загальної середньої освіти міста Києва та регіонів України.

У заході взяли участь декан Юридичного факультету Ірина Сопілко, директор Інформаційно-просвітницького центру з прав людини Олена Макеєва, завідувач кафедри теорії та історії держави і права Світлана Головко, науково-педагогічні працівники, студенти 1 курсу та учні шкіл, зокрема: гімназії № 154 та спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 159 з поглибленим вивченням англійської мови міста Києва, Ставищенського юридичного та педагогічного ліцею, Червонослобідської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 20, Житомирської міської гуманітарної гімназії № 23 ім. М.Очерета.

«Російська агресія в Україні стала для усіх великим викликом і випробуванням, зокрема і для дітей, насамперед тих, які перебували чи досі перебувають у зоні бойових дій. Запропонована до обговорення сьогодні тема є дуже актуальною, оскільки під час війни порушуються всі права дитини: право на життя, право бути з сім’єю і громадою, право на здоров’я, право на розвиток особистості, а також право на турботу і захист. Ці порушення вимагають правового регулювання та захисту з боку як національних, так і міжнародних інституцій», відкриваючи захід зазначила декан факультету.

Учасниками тренінгу розглянуті питання, що стосуються поняття прав людини та історії їх виникнення, міжнародних та національних документів, які є правовим підґрунттям для захисту прав дитини, механізму захисту прав дітей в умовах воєнного стану тощо. Викладачі надали школярам практичні поради щодо захисту їх прав як у цивільному житті, так і в умовах війни. Цікавими та змістовними були виступи і презентації студентів, які активно долучалися до обговорення питань захисту прав дитини.

«Війна змінила життя мільйонів дітей, що матиме довгострокові наслідки для наступних поколінь. Діти – одна із найвразливіших груп, що зростають в умовах війни, захищені нормами міжнародного гуманітарного права та національним законодавством. Проте нині безпека дітей, їхній добробут та доступ до основних послуг – все це під загрозою через жахливе насильство, яке не припиняється», зазначила Олена Макеєва.

На завершення заходу пані Олена розкрила переваги навчання на Юридичному факультеті та закликала усіх спробувати свої сили та стати частиною великої та дружньої родини Національного авіаційного університету.

01 01
01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет