АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Субота, 6 Травня 2023, 06:46
Захист прав дітей в умовах воєнного стану

5 травня 2023 року, в рамках проведення профорієнтаційної роботи, старший викладач кафедри цивільного права і процесу Юридичного факультету Юлія Белуга для старшокласників школи І-ІІІ ступенів №190 Деснянського району м. Києва провела лекцію на тему «Захист прав дітей в умовах воєнного стану».

Розпочинаючи захід, викладач зазначила, що за час війни кожна без винятку українська дитина зазнала порушень своїх законодавчо закріплених прав. Навіть якщо у дитини відсутні тілесні ушкодження, дитина не зазнала експлуатації, сексуального насилля, катувань чи інших жорстких видів поводження, все рівно має місце порушення її основних прав таких як: право на особисте життя та захист від посягань на нього, право на захист від усіх форм фізичного та психологічного насильства, право на відпочинок і дозвілля, освіту та родину, захист від катувань та інших жорстоких посягань.

«Порушені права дітей мають бути відновлені та захищені за допомогою як національних, так і міжнародних інституцій. І от позитивним зрушенням у нашій державі щодо захисту прав дітей є утворення Координаційного штабу з питань захисту прав дитини в умовах воєнного стану та запровадження загальнонаціональної програми «Дитина не сама». Адже саме держава має врятувати та забезпечити добробут кожної дитини. Разом із тим це вкрай важко, тому в ці тяжкі часи кожен небайдужий громадянин України має допомагати захистити та реалізувати права найбільш незахищеної категорії осіб – дітей», зазначила лектор.

Завершуючи виступ Юлія Белуга порадила випускникам свідомо підійти до обрання майбутньої професії та напрямку в якому продовжать навчання після закінчення закладу загальної середньої освіти!

 

01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет