АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Четвер, 7 Грудня 2023, 06:40
Захист культурних цінностей в умовах воєнного конфлікту

6 грудня 2023 року в рамках відзначення Всеукраїнського тижня права на Юридичному факультеті проведено конкурс презентацій серед здобувачів вищої освіти на тему «Культурна спадщина в умовах воєнного конфлікту: правові механізми охорони та відновлення».

Участь у конкурсі взяли здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів. За умовами конкурсу кожна група студентів на власний розсуд обирала тематику, пов’язану з проблемами захисту культурної спадщини від небезпек збройних конфліктів та намагалася максимально повно розкрити її зміст у власних презентаціях.

Зокрема, студенти групи ПР-201Б в своїй роботі висвітлили положення Гаазької конвенції про захист культурних цінностей у разі збройного конфлікту 1954 року – універсального документа, що слугує орієнтиром зведеної волі держав із забезпечення захисту культурних цінностей у зв’язку зі збройним конфліктом. Про обов’язок участі держави-окупанта в заходах з охорони культурних цінностей йшлося у презентації групи ПР-202Б «Захист культурних цінностей в умовах окупації». Студенти групи ПР-203Б акцентували увагу на питаннях збереження та транспортування культурних цінностей у випадку збройного конфлікту. Особливо важливим стало обговорення проблематики знищення та захисту культурної спадщини України в ході збройної агресії Російської Федерації, що мала місце в представлених роботах студентів груп ПР-204Б, ПР-101М та ПР-102М.

За результатами підрахунку балів перемогу здобули: 1 місце – група ПР-202Б та група ПР-201Б; 2 місце – група ПР-102М; 3 місце – група ПР-101М та група ПР-203Б.

Вітаємо переможців та бажаємо їм подальших успіхів!

01 01
01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет