АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Середа, 6 Грудня 2023, 06:15
Забезпечення прав та свобод людини і громадянина – основна функція громадянського суспільства

05 грудня 2023 року доцент кафедри конституційного і адміністративного права Юридичного факультету Людмила Шапенко разом із представниками Навчально-наукового інституту розвитку освіти Національного авіаційного університету взяла участь у профорієнтаційному заході для учнів старших класів Середньої загальноосвітньої школи № 161 м. Києва.

Дана зустріч відбулася в рамках відзначення Всеукраїнського тижня права з метою не лише популяризації юридичної освіти, а й сприяння закріпленню знань про права, свободи, обов’язки людини і громадянина, формування правового світогляду та правової культури, а також усвідомлення підростаючим поколінням цінності права та його ролі у становленні громадянського суспільства.

До уваги старшокласників Людмилою Шапенко представлено доповідь на тему «Забезпечення прав та свобод людини і громадянина – основна функція громадянського суспільства», в якій висвітлено питання прав людини, закріплених в Загальній декларації прав людини 1948 року, основних прав та свобод людини і громадянина в Україні, а також проблеми їх обмеження в умовах правового режиму воєнного стану.

Наприкінці зустрічі всі присутні отримали інформаційні буклети та дізналися про діяльність різних структурних підрозділів університету, зокрема особливості організації роботи на Юридичному факультеті, що спрямована на забезпечення підготовки здобувачів вищої освіти ОС «Бакалавр»/«Магістр» за спеціальностями 081 «Право» та 262 «Правоохоронна діяльність».

01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет