АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Вівторок, 12 Квітня 2022, 05:45
Забезпечення державних гарантій для здобувачів освіти в умовах дії правового режиму воєнного стану

12 квітня 2022 року в рамках роботи Інформаційно-просвітницького центру з прав людини Юридичного факультету кафедрою кримінального права і процесу проведено для учнів 11-го класу Городенківського ліцею ім. Антона Крушельницького Івано-Франківської області лекцію-тренінг в режимі відеоконференції на тему «Забезпечення державних гарантій для здобувачів освіти в умовах дії правового режиму воєнного стану».

Старший викладач Марія Александрова розкрила права здобувачів освіти в умовах воєнного стану та особливості вступної кампанії у 2022 році. «Повномасштабна війна в Україні принесла нові виклики в усі сфери суспільного життя, зокрема, і в освітню галузь. Усі учасники освітнього процесу змушені працювати та вчитися в нових реаліях. Однак найбільш вразливими до нових викликів є випускники шкіл – майбутні абітурієнти. Незважаючи на війну закладам загальної середньої та вищої освіти необхідно зробити все можливе, щоб забезпечити учасникам освітнього процесу їхні права та гарантії, а це означає, що українці – це освічена нація, яку неможливо перемогти», зазначила доповідач.

На завершення зустрічі Марія Александрова відповіла на запитання старшокласників та надала їм цінні поради щодо створення мотиваційних листів, які у 2022 році є обов’язковим елементом вступу до закладів вищої освіти.

01 01
01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет