АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Неділя, 1 Січня 2023, 06:26
З турботою про психічне здоров’я здобувачів освіти

У грудні 2022 року на Юридичному факультеті для здобувачів освіти спеціальностей 262 «Правоохоронна діяльність» та 081 «Право» проведено зустріч із практичним психологом приватної школи «Astor school» Валерією Скопич, яка нині працює волонтером, надаючи психологічну підтримку військовим і цивільному населенню.

«Події в Україні через повномасштабне вторгнення росії матимуть критичні наслідки для психічного здоров’я, а війна матиме суттєвий вплив на психічний стан людей. Тому на Юридичному факультеті велика увага приділяється психологічній підтримці студентству в умовах правового режиму воєнного стану. Для ефективної допомоги всім, хто відчув наслідки психотравмуючих подій, вивчення впливу воєнних дій на психіку студентської молоді серед студентів факультету у жовтні-листопаді 2022 року проведено анонімне анкетування «Психічне здоров’я молоді в умовах воєнного стану», а його результати та напрями подальшої психологічної підтримки здобувачів освіти обговорені на засіданні Вченої ради факультету», на початку зустрічі зазначила завідувач кафедри теорії та історії держави і права Олена Макеєва.

У ході проведення заходу Валерія Скопич провела психологічний тренінг «Психологічні аспекти формування особистості студента в соціокультурному середовищі університету», надала практичні поради щодо подолання тривожності та збереження життєстійкості особистості в умовах воєнних дій, розповіла про емоційне вигорання під час війни та методи саморегуляції особистості. Практичний психолог також надала вичерпні відповіді на запитання студентів, зокрема, щодо боротьби зі стресом, пояснила стадії стресу та наголосила на важливості формування стресостійкості до подій, в яких ми опинились.

З метою оцінки здобувачами вищої освіти свого психічного стану, пані Валерією запропоновано ряд психологічних вправ для швидкого відновлення власних функцій, зняття напруги та самодопомоги під час стресової ситуації. Адже стресостійкість є важливою запорукою збереження психічного здоров’я.

Такі заходи є необхідними, оскільки в умовах війни молодь зіштовхується з травматичними подіями, що не може не відобразитись на психічному стані та на якості навчання. Відтак, з метою надання психологічної допомоги студентам на факультеті проводяться методичні семінари для наставників і старост академічних груп, зустрічі з психологами, тренінги, індивідуальні консультації, анкетування тощо.

 

01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет