АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Середа, 13 Вересня 2023, 06:00
Юридичним факультетом проведено профорієнтаційний захід спільно з управлінням освіти, молоді та спорту Святошинської РДА м. Києва

12 вересня 2023 року старшокласники Середньої загальноосвітньої школи №35 м. Києва взяли участь у профорієнтаційному заході, організованому кафедрою цивільного права і процесу Юридичного факультету спільно з управлінням освіти, молоді та спорту Святошинської РДА м. Києва на тему «Захист прав дітей державою під час воєнного стану».

Основна мета зустрічі полягала в розширенні кругозору учнів про права та обов’язки дітей під час збройного конфлікту/війни. Захід включав в себе лекцію, дискусії та практичні вправи, що допомогли учням зрозуміти складність ситуацій, що можуть виникнути в часи війни та розробити стратегії для власного захисту та підтримки інших дітей у подібних ситуаціях.

Учасники дізналися від старшого викладача кафедри Юлії Белуги про міжнародні норми, що стосуються захисту прав дітей під час збройного конфлікту, а також проаналізували разом з нею роль держави в забезпеченні їхньої безпеки та добробуту.

До проведення професійної орієнтації долучились також студенти 4 курсу факультету Анжеліка Шепетько, Єлизавета Хомусько, Анастасія Лисюк, які поділилися своїми знаннями та досвідом із старшокласниками, розповідаючи про правові аспекти захисту прав дітей під час дії правового режиму воєнного стану.

Проведений профорієнтаційний захід сприяв підвищенню свідомості учнів щодо прав та захисту дітей під час війни, адже інформуючи молоде покоління про важливість захисту та підтримки одне одного в складних життєвих ситуаціях, ми робимо крок до створення більш безпечного та гуманного світу.

01 01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет