АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Середа, 29 Червня 2022, 15:16
Юридичним факультетом проведено конкурс серед студентів НАУ на знання Конституції України

28 червня 2022 року Інформаційно-просвітницьким центром з прав людини Юридичного факультету проведено конкурс серед студентів Національного авіаційного університету на знання Конституції України.

У заході взяли участь проректор з гуманітарної та політики та інновацій Світлана Тімкіна, декан Юридичного факультету Ірина Сопілко, заступник декана з навчально-організаційної роботи Ніна Троцюк, завідувач кафедри конституційного і адміністративного права Ольга Гусар, директор Інформаційно-просвітницького центру з прав людини Олена Макеєва, науково-педагогічні працівники, студенти Юридичного факультету, Факультету міжнародних відносин, Факультету транспорту, менеджменту та логістики, Аерокосмічного факультету.

На початку заходу проректор з гуманітарної політики та інновацій Світлана Тімкіна наголосила на актуальності організованого заходу, подякувала студентам, які захищають Україну та побажала учасникам успіхів та перемоги.

«Щиро вітаю гостей та учасників з визначним національним святом – Днем Конституції України! Нехай ця урочиста подія сповнює вас життєдайною силою, натхненням, спонукає до новаторських ідей, їх успішної реалізації у професійній царині. Бажаю всім миру і перемоги, успіхів і плідної праці на благо українського народу!», – вітаючи учасників зазначила декан Ірина Сопілко.

Від учнівської молоді до привітань долучилася учениця Гімназії біотехнологій № 177 м. Києва Валерія Пономаренко, яка продекламувала вірш, присвячений Дню Конституції України. Ролик-вітання з Днем Конституції також підготували здобувачі вищої освіти Юридичного факультету.

Конкурс складався з трьох раундів: у першому студентам було запропоновано питання на знання загальних засад конституційного ладу України, у другому – учасники перевірили свої знання щодо прав, свобод та обов’язків людини та громадянина, системи органів державної влади та структури Конституції України. У третьому раунді конкурсантам було запропоновано проголосили промову «Конституція для мене – це…». За результатами трьох раундів переможцями стали:

1 місце – Валерія Білявська (ЮФ);

2 місце – Самсон Бакал (ФМВ);

3 місце – Софія Ткачук (ЮФ).

В умовах повномасштабної російської агресії найважливішим пріоритетом роботи зі студентами є національно-патріотичне та правове виховання сучасної молоді, формування ціннісного ставлення до українського народу, української держави, нації. Саме за допомогою таких заходів у здобувачів вищої освіти формується почуття патріотизму та незламності на шляху до перемоги та настання миру на нашій землі!

 

01 01 01
01 01 01
01 01 01
01 01 01
  01  
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет