АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Вівторок, 30 Січня 2024, 06:30
Юридичний факультет започатковує проєкт «Реалізація випускників-юристів авіаційного закладу вищої освіти»

У процесі роботи над створенням Громадської організації «Асоціація випускників Юридичного факультету Національного авіаційного університету», факультет започатковує проєкт «Реалізація випускників-юристів авіаційного закладу вищої освіти», мета якого – висвітлити історію успіху випускників-стейкхолдерів, які працюють у сфері юриспруденції.

«Про започаткування проєкту «Реалізація випускників-юристів авіаційного закладу вищої освіти» нас надихнула стаття, опублікована у Всеукраїнському професійному юридичному виданні «Юридична газета online» від 26 грудня 2023 року на тему «Вибір клієнта. ТОП-100 юристів України 2023. Юридична спільнота – це насамперед люди». Адже у перелік найкращих юристів України 2023 року увійшов випускник нашого факультету 2015 року Василь Андрусяк. Саме його успіх і спонукав нас до створення вище зазначеного проєкту, в якому ми будемо висвітлювати кар’єрний шлях на сьогоднішній день наших вже колег. Щомісяця ми плануємо випускати одну статтю, в якій розповідатимемо про досягнення успішних випускників – науковців, юристів-практиків, державних службовців тощо. Вважаю, що труднощів з реалізацією даного проєкту у нас не виникне, оскільки ми постійно підтримуємо зв’язок з нашими випускниками, проводимо збір та аналіз інформації про їх працевлаштування після закінчення закладу вищої освіти, кар’єрний зріст й розміщуємо її на офіційному сайті факультету в рубриці «Випускники»», зазначила т.в.о. декана Ірина Сопілко.

Пропонуємо до вашої уваги історію становлення правничої кар’єри випускника Юридичного факультету 2015 року Василя Андрусяка, партнера ЮК «MORIS», адвоката, лідера практики у сфері оподаткування та реструктуризації.

У 2014 році Василь приєднався до команди ЮК «MORIS» як молодший юрист паралельно із навчанням на магістратурі. Отримавши диплом за освітнім ступенем «Магістр» з 2015 року здійснював представництво підприємств нафтової, аграрної, будівельної, оборонної сфер у спорах з контролюючими органами, проводив due diligence оформлення господарських операцій, в т.ч. ЗЕД, займався податковим плануванням, отриманням роз’яснень контролюючих органів. У 2017 році став членом Асоціації правників України та 6 лютого 2017 року отримав сертифікат фахівця з управління активами інституційних інвесторів.

Він з радістю ділиться своїм багатим досвідом зі студентами, в тому числі і своєї alma mater, молодими правниками, адвокатами, проводячи вебінари, освітні проєкти, Податкові форуми тощо у співпраці з міжнародною студентською організацією ELSA Ukraine, Асоціацією правників України. Являється викладачем освітньої платформи Legal High School, постійно проводить безкоштовні вебінари для бізнесу від Ukrainian Bar Association і The Page. У 2021 році Василь Андрусяк став партнером «MORIS» – наймолодшим серед топ-20 юридичних фірм України. Працюючи в даній компанії він продовжує реалізовувати свій потенціал та сприймає кожне своє підвищення, насамперед, як довіру та відповідальність.

Являється автором ряду аналітичних матеріалів у сфері оподаткування та оскарження рішень контролюючих органів, в тому числі і в журналі Forbes Ukraine. Його обличчя зображене на першій сторінці журналу сучасного правника «Український юрист» (№4, 2021).

За підсумками цьогорічного рейтингу “ТОП-100 юристів України. Лідери практик 2023” від видання Юридична газета, яке проводиться шляхом опитування юристів, враховуючи відгуки клієнтів і юридичних компаній, Василь визнаний серед лідерів практики «Податкове право/Податковий консалтинг».

Також, 22 грудня 2023 року професійне видання для юристів «Юридична газета» опублікувала рейтинг «TOP-30 Under 30 Lawyers – 2023», серед яких і прізвище нашого успішного випускника.

Адміністрація Юридичного факультету запрошує усіх охочих випускників поділитись із здобувачами освіти таємницями професійного становлення, на власному прикладі продемонструвати, як реалізувати себе в майбутній професійній діяльності. Для цього потрібно надіслати матеріали та контакти відповідної особи на пошту: pravo@nau.edu.ua.

Слідкувати за проєктом «Реалізація випускників-юристів авіаційного закладу вищої освіти» можна за лінком: http://law.nau.edu.ua/uk/graduates-real.

01 01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет