АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Субота, 3 Лютого 2024, 07:55
Юридична освіта та її роль в процесі євроінтеграції України

2 лютого 2024 року в рамках викладання навчальної дисципліни «Основи права Європейського Союзу» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 081 «Право» Юридичного факультету організовано зустріч із адвокатом, керуючим партнером Адвокатського об’єднання «Investment Lawyer Group» Олександром Кунцем.

У представленій лекції на тему «Юридична освіта та її роль в процесі євроінтеграції України» юрист-практик акцентував увагу на основних аспектах інтеграції України до ЄС, зокрема проблемах поєднання міжурядових та наднаціональних методів врядування. Окремим пунктом для обговорення винесено питання щодо основних засад правової системи ЄС, а також ролі компетентного фахівця-юриста у процесі євроінтеграції України. При цьому Олександр Кунець зазначив, що рівень освіти залежить в цілому від зовнішнього і внутрішнього політичного курсу України та її стійкості сучасним викликам.

Порівнюючи юридичну освіту країн заходу й України, лектор відзначив найсуттєвіші цінності, візію, місію, протилежні свободи мисленнєвого чи практичного осягнення дійсності, що сприяють застосуванню новацій в освітньому процесі, формуванню сприятливого середовища між викладачами і здобувачами освіти для особистісного та професійного зростання.

Наприкінці зустрічі, запрошений гість наголосив на важливості активної участі як викладачів, так і здобувачів у формуванні українського освітнього простору та політики університету, а також необхідності свідомої громадянської позиції кожного громадянина, що сприятиме впровадженню європейських стандартів та принципів в різних сферах суспільного життя.

01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет