АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Вівторок, 31 Жовтня 2023, 05:25
Юридична клініка та її роль у підготовці майбутніх правників

30 жовтня 2023 року директор Юридичної консультації «Юридична клініка» Юридичного факультету Національного авіаційного університету Ірина Богатюк разом із консультантом з питань права Олександром Куцем і студенткою-консультанткою Яною Редькою провели для здобувачів освіти 2 курсу освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 081 «Право» воркшоп на тему «Юридична клініка та її роль у підготовці майбутніх правників».

Від організаторів заходу учасники дізналися про історію становлення та розвитку юридичних клінік у світі та в Україні, поняття і соціальну роль правничої клінічної освіти, мету, завдання та основні напрями діяльності Юридичної консультації «Юридична клініка» як структурного підрозділу закладу вищої освіти ІІІ-ІV рівнів акредитації, що здійснює підготовку фахівців за напрямом «Право».

Під час воркшопу зі здобувачами освіти розглянуто нормативно-правові та корпоративні стандарти правничої клінічної освіти, ознайомлено їх з державними гарантіями щодо надання безоплатної правничої допомоги, проаналізовано методи та інструменти надання правничої допомоги юридичною клінікою. Також учасників проінформовано про діяльність Юридичної консультації «Юридична клініка» НАУ, її структуру, персональний склад, графік роботи, взаємодію зі Всеукраїнською громадською організацією «Асоціація юридичних клінік України».

«Перевага юридичної клініки в тому, що тут студенти-консультанти набувають саме практичних умінь і навичок та дізнаються, як захистити права особи, спираючись на закон. Учасники юридичної клініки, оволодівши конкретними фаховими навичками, не потребують додаткової адаптації до професійної діяльності», – зазначила на завершення Ірина Богатюк і запросила здобувачів освіти долучатися до команди Юридичної консультації «Юридична клініка» НАУ.

01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет