АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Середа, 22 Травня 2024, 05:07
Європейська інтеграція українських студентів в рамках проєкту Erasmus+

21 травня 2024 року, на запрошення доцентки кафедри приватного права юридичного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Оксани Кіріяк, студенти-правники Юридичного факультету долучилися до третього онлайн круглого столу «Європейська інтеграція українських студентів».

Зустріч відбулася у рамках підписаного Меморандуму про співпрацю між Чернівецьким національним університетом імені Юрія Федьковича та Національним авіаційним університетом.

Даний захід організовано в рамках проєкту Erasmus+ «Європейська інтеграція українських студентів» (2023-1-SK01-KA220-HED-000157553). Загальна мета проєкту полягає в тому, щоб визначити проблеми, поділитися досвідом і враженнями про те, як університети-партнери проєкту впоралися з ситуацією, стабілізували та вдосконалили процеси, щоб створити безпечне та інклюзивне середовище для студентів із країни, охопленої війною. Важливим у даному аспекті є створення комплексної бази інформації (про економічне середовище, соціальні звичаї, законодавчу специфіку, культурну унікальність тощо) та інструментів, які дозволять залучити українських студентів.

У конференції взяли участь науково-педагогічні працівники, студенти, які проходили навчання за програмою Erasmus+ у різних країнах. Студентка 4 курсу спеціальності 081 «Право» Олена Ковригіна поділилася досвідом навчання за програмою академічного обміну Erasmus+ в Саарландському університеті (Німеччина).

Учасниками обговорені проблеми європейської інтеграції українських студентів: економічні та фінансові питання, житло, середовище, звичаї, законодавча специфіка, культура, друзі та враження від навчання.

Завідувачка кафедри теорії та історії держави і права Олена Макеєва відзначила, що заходи з міжнародної співпраці такого рівня мають важливе пізнавальне значення, оскільки сприяють набуттю досвіду міжнародної співпраці та підвищенню компетентності як викладачів, так і здобувачів освіти.

01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет