АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Вівторок, 2 Листопада 2021, 06:19
Якість юридичної освіти та освітнього середовища правничих шкіл України очима студентів-правників

1 листопада 2021 року учасники Наукового товариства студентів та аспірантів Юридичного факультету взяли участь в презентації результатів соціологічного опитування студентів-правників, яка відбулася на платформі Zoom та присвячена визначенню актуальних проблем вищої юридичної освіти та освітнього середовища правничих шкіл України.

Ліга студентів Асоціації правників України спільно з Elsa Ukraine та за підтримки програми USAID «Нове правосуддя», а також експертів з Соціологічної асоціації України, протягом 2021 року проводили соціологічне опитування серед студентів-правників різних років навчання, мета якого – визначити якість юридичної освіти в Україні та вдосконалити механізм надання освітніх послуг за правничими спеціальностями.

Членами НТСА проведено дане опитування серед студентів ЮФ та його результати презентовано під час заходу. Підводячи підсумки результатів соціологічного опитування, проведеного науковими студентськими осередками закладів вищої освіти України, учасниками онлайн презентації обговорено ряд важливих питань, які в основному стосувалися: вступу до закладів вищої освіти; мотивації молоді щодо вибору професії; актуальних викликів дистанційного навчання; проблемних аспектів вищої юридичної освіти: дискримінація, корупційні ризики; перспектив працевлаштування молоді та ролі закладів вищої освіти у наданні першого робочого місця для випускників.

Усі присутні на заході студенти отримали чудову можливість ознайомитись із баченням студентів та випускників різних років навчання щодо навчального процесу сьогодні та з якими труднощами вони стикалися під час навчання та як їх вирішували.

Такий вид діяльності як опитування є осередком діалогу між студентами та адміністрацією закладу вищої освіти, органами державної влади задля покращення юридичної освіти в державі. Варто зазначити, що Наукове товариство студентів та аспірантів Юридичного факультету щорічно проводить опитування студентів першого курсу з метою визначення цілей та очікувань студенів-першокурсників від навчання на Юридичному факультеті. «Таким чином, ми отримуємо можливість вдосконалити внутрішній механізм здійснення освітнього процесу та робимо крок до вдосконалення юридичної освіти в Україні, адже майбутнє починається з кожного!», зазначила Голова наукового студентського осередку Вікторія Кириченко.

 

 

01 01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет