АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Середа, 12 Червня 2024, 05:35
Викладачка Юридичного факультету підвищила кваліфікацію з питань «Детекції брехні»

11 червня 2024 року професор кафедри кримінального права і процесу Юридичного факультету, доктор юридичних наук, професор Оксана Панова прийняла участь у тренінгу «Детекція брехні», який організовано Українським центром медіації.

Спікером заходу виступила Діану Щербин – поліграфологиня, засновниця агенції «QuestVeritas», яка досліджує «брехню» вже понад 15 років.

«Поліграф, або як його ще називають, «детектор брехні», є різновидом психофізіологічної апаратури і являє собою комплексну багатоканальну апаратну методику реєстрації змін психофізіологічних реакцій людини у відповідь на пред’явлення за спеціальною схемою певних психологічних стимулів. Детекція брехні – це оцінка вербального твердження з метою виявлення можливого навмисного обману, що може стосуватися когнітивного процесу виявлення обману шляхом оцінки змісту повідомлення, а також невербальних сигналів», зазначила пані Діана.

Під час тренінгу викладачем опрацьовано техніку опитування та тестування, особливості застосування поліграфа, проведено аналіз голосового стресу, невербальної поведінки, відстеження рухів очей тощо.

Отриманий досвід стане у пригоді викладачу під час викладання таких дисциплін як: «Криміналістика», «Кримінальне процесуальне право» та «Спеціальна техніка».

©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет