АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Четвер, 29 Лютого 2024, 07:09
Викладачі Юридичного факультету провели тренінг для молоді на тему «Права людини та штучний інтелект: сучасні виклики»

28 лютого 2024 року Інформаційно-просвітницьким центром з прав людини Юридичного факультету спільно з кафедрою конституційного і адміністративного права для студентів та учнів Спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 320 з поглибленим вивченням української мови Деснянського району міста Києва проведено тренінг «Права людини та штучний інтелект: сучасні виклики».

Мета – проведення просвітницької роботи серед молоді та обговорення можливих загроз і викликів правам та свободам особи внаслідок розширення сфери застосування технологій штучного інтелекту.

У заході взяли участь науково-педагогічні працівники факультету, здобувачі освіти, школярі, а його спікерами виступили – завідувач кафедри теорії та історії держави і права Олена Макеєва, доценти кафедри конституційного і адміністративного права Олексій Костенко та Людмила Шапенко.

З учасниками обговорено актуальні проблеми забезпечення основоположних прав і свобод людини і громадянина у зв’язку із застосуванням технологій штучного інтелекту. Під керівництвом викладачів кафедри конституційного і адміністративного права студентка групи ПР-301Б Яна Кушнір підготувала презентацію, в якій розкрила вплив штучного інтелекту на права і свободи особи, а також виклики, загрози та правові методи захисту прав і свобод людини і громадянина. Студентка групи ПР-204Б Вікторія Білан презентуючи свою доповідь здійснила аналіз поточного стану нормативно-правового регулювання правовідносин, пов’язаних з використанням штучного інтелекту в Україні, визначивши прогалини у правовому регулюванні.

На завершення тренінгу представники Юридичного факультету надали старшокласникам інформацію про освітні програми, згідно яких здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти в Національному авіаційному університеті, розповіли про студентське життя, наукові проєкти, міжнародне співробітництво, розважальні та волонтерські заходи, які проводяться Юридичним факультетом та Університетом в цілому.

01 01
01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет