АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Неділя, 26 Вересня 2021, 09:55
Викладачі Юридичного факультету пройшли міжнародне стажування в Хорватії, співорганізатором якого є Національний авіаційний університет

З 17 по 25 вересня 2021 року в Хорватії проходила ІV Міжнародна науково-практична конференція (міжнародне стажування) «Єдиний освітній простір в умовах цифрової трансформації», участь у якій взяли науково-педагогічні працівники вищих закладів освіти України, Хорватії, Словенії, Польщі, Болгарії.

Співорганізатором міжнародного стажування є Національний авіаційний університет, PAR UNIVERSITY (CROATIA), JURAJ DOBRILA UNIVERSITY OF PULA (CROATIA), UNIVERSITY OF PRIMORSKA, FACULTY OF EDUCATION (SLOVENIJA), E-SCIENCE SPACE (ПОЛЬЩА), Центр стратегічних інновацій та прогресивного розвитку (Україна).

Мета наукового заходу – активізація співпраці між освітянською спільнотою України та держав-членів Європейського Союзу щодо вивчення кращих європейських практик розвитку сучасної освіти і науки, визначення шляхів та напрямів формування ефективної системи освіти і науки в Україні з урахуванням європейського досвіду та національних пріоритетів.

Юридичний факультет на Конференції представили: Ірина Сопілко – декан, д.ю.н., професор; Сергій Юлдашев – проректор з організаційно-правової та безпекової діяльності НАУ, д.ю.н., доцент, доцент кафедри господарського, повітряного та космічного права (за сумісництвом); Любов Нецька – завідувач кафедри господарського, повітряного та космічного права, к.ю.н., доцент; Наталія Пильгун – доцент кафедри теорії та історії держави і права, к.ю.н., доцент; Наталія Жмур – доцент кафедри господарського, повітряного та космічного права, к.ю.н.; Вероніка Кириченко – доцент кафедри конституційного і адміністративного права, к.ю.н.; Вікторія Сисоєва – доцент кафедри кримінального права і процесу, к.ю.н.

З вітальним словом до учасників наукового заходу звернулася декан Юридичного факультету Ірина Сопілко, зазначивши, що сьогодні надзвичайно важливо усвідомити необхідність кардинальних перетворень не тільки у суспільному чи економічному просторі, а передусім й в сфері єдиного освітнього простору з Європою. Обрана тематика науково-практичної конференції є гарною можливістю наукового диспуту для молодих вчених, під час проведення якого, доцільно обговорити проблеми правотворення в сучасному світі, розробити науково та юридично обґрунтовані рекомендації щодо вдосконалення системи дистанційного навчання.

Під час тренінгів та панельних дискусій учасники обмінялися ідеями та досвідом з європейськими колегами із зазначеної проблематики.

За результатами роботи Конференції опубліковано Міжнародну рецензовану колективну монографію «SINGLE EDUCATIONAL SPACE IN THE CONDITIONS OF DIGITAL TRANSFORMATION».

 

 

01 01 01
01 01  
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет