АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Четвер, 2 Червня 2022, 06:06
Викладачі та здобувачі вищої освіти Юридичного факультету – учасники конференції «Закривавлене дитинство: воєнні злочини Росії проти українських дітей»

1 червня 2022 року, у Міжнародний день захисту дітей, науково-педагогічні працівники та здобувачі вищої освіти Юридичного факультету взяли участь в онлайн конференції «Закривавлене дитинство: воєнні злочини Росії проти українських дітей».

Проблема захисту прав дітей в умовах воєнного стану є дуже актуальною та потребує правового регулювання та захисту з боку як національних, так і міжнародних інституцій. Забезпечення прав дітей в умовах війни вимагають консолідації зусиль великої кількості організацій та установ, в тому числі і закладів вищої освіти.

Участь у заході взяли: голова Департаменту захисту прав дітей та протидії насильству Офісу Генерального прокурора України Юлія Усенко, голова Центру громадянської просвіти «Альменда» Валентина Потапова, провідний експерт Харківського інституту соціальних досліджень Андрій Черноусов, голова правління благодійного фонду «Голоси дітей» Олена Розвадовська та інші. Національний авіаційний університет представляли декан Юридичного факультету Ірина Сопілко, директор Інформаційно-просвітницького центру з прав людини Олена Макеєва та студентка групи ПР-102Б Яна Темченко.

Учасниками презентовано матеріали про порушення права дітей на освіту та розслідування воєнних злочинів проти дітей, які веде Офіс Генерального прокурора України. Представники правозахисних організацій розповіли та навели задокументовані дані про воєнні злочини, які стосуються українських дітей, включно з: бомбардуванням житлових кварталів, шкіл, дитячих садків, використанням заборонених засобів ведення війни, від яких страждають діти; вбивствами, пораненнями, жорстоким поводженням та сексуальним насильством над дітьми; викраденням та примусовою депортацією дітей, вербуванням підлітків для участі у воєнних діях; пропагандою мілітаризму серед українських дітей на окупованих територіях і стиранням їхньої національної ідентичності та іншими фактами.

Ознайомитись із відеоматеріалами заходу можна перейшовши за посиланням: https://www.facebook.com/zmina.ua/videos/744233410096874/.

 

01 01 01
01 01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет