АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Субота, 5 Жовтня 2024, 18:06
Викладач Юридичного факультету НАУ виступив спікером ХХІ Всеукраїнської правничої школи з судочинства в умовах війни

З нагоди відзначення Дня юриста, 5 жовтня  2024 року за ініціативою Ради молодих юристів України в Європейському університеті відбулась ХХІ Всеукраїнська правнича школа з судочинства в умовах війни, в якій взяли участь в.о. декана Юридичного факультету НАУ Валерія Філінович, старший викладач кафедри кримінального права і процесу Василь Рябченко, студенти 1-2 курсів Юридичного факультету спеціальностей 081 «Право» та 262 «Правоохоронна діяльність» . 

З вітальними словами до учасників звернулись: Євген Которобай – Голова Ради молодих юристів України; Олександр Герасименко – Президет Інституту політико-правових та релігійних досліджень; Петро Цимбал – завідувач кафедри права Європейського університету. 

Зазначимо, що у цьому році, в рамках підписаних договорів про співпрацю із Радою молодих юристів України та Інститутом політико-правових та релігійних досліджень, наші партнери запросили старшого викладача кафедри кримінального права і процесу Василя Рябченка, адвоката, голову АО «Василь Рябченко і Партнери» виступити у ролі спікера даного заходу та розкрити окремі аспекти судового розгляду справ щодо захисту честі, гідності та ділової репутації. Доповідаючи, лектор здійснив аналіз практики Верховного Суду по даній категорії справ та розглянув проблемні питання, що виникають під час судового розгляду. 

Крім нього, своїм  досвідом та знаннями із присутніми поділились

Наталія Марчук – суддя Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду,  представивши тему кримінальної відповідальності військовослужбовців; 

Сергій Фомін – суддя Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду, к.ю.н., доцент, який розкрив окремі аспекти здійснення кримінального судочинства під час війни та практики Верховного суду;

Ігор Колесников – адвокат, секретар Ради адвокатів України ознайомив присутніх з сучасним станом адвокатури та забезпечення виконання конституційної функції з надання правової допомоги; 

Андрій Вознюк – адвокат, керуючий партнер АО «Вознюк і Туровський» розповів про судовий розгляд кримінальних проваджень у сфері публічних закупівель. 

 «Молоді юристи цікавляться і дуже вузькими питаннями щодо інституту адвокатури та просил

и відповісти на питання щодо конституційного звернення відносно обовʼязковості членства адвокатів. Присутнім було дуже цікаво почути, як саме це звернення народилося, в якому статусі перебував та перебуває заявник та суддя Конституційного Суду України, який повинен розглядати це питання. Тобто, такі питання вказують на те, що наша молодь є досить допитливою, вивчає питання глибоко. Це вартує визнання», підводячи підсумки зустрічі зазначив Ігор Колесников.

Завершився захід врученням сертифікатів його спікерам та учасникам. 

Керівництво Юридичного факультету висловлює вдячність партнерам за співпрацю та залучення викладачів та здобувачів освіти  до участі та проведення таких цікавих правничих заходів.

©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет