АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Середа, 16 Лютого 2022, 09:55
Вийшла друком колективна англомовна монографія «Інформаційна безпека України – 30 років незалежності».

15 лютого 2022 року на Юридичному факультеті відбулася презентація виданої в Угорщині колективної англомовної монографії «Інформаційна безпека України – 30 років незалежності», у підготовці якої взяли участь науковці, науково-педагогічні працівники та аспіранти факультету.

Наукове видання приурочене ювілею незалежності України та є узагальненням результатів проведеної у травні відкритої дискусії «Інформаційна безпека України – 30 років незалежності», під час якої обговорено ключові проблеми забезпечення інформаційного суверенітету нашої держави та окреслено підходи до захисту та розвитку національного інформаційного простору. Інтерес до цієї теми набуває особливої ваги сьогодні, враховуючи загрози та виклики, спричинені гібридною війною та напругою інформаційного поля, повідомлення зарубіжних ЗМІ про ймовірний широкомасштабний наступ.

Під час презентації головний редактор видання, декан Юридичного факультету Ірина Сопілко зазначила: «Наші наукові надбання не тільки популяризують вітчизняну юридичну науку за межами України, а й демонструють нашим зарубіжним партнерам позицію щодо спільних дій по забезпеченню безпеки інформаційного простору. У нас уже налагоджена співпраця у спільній видавничій діяльності з партнерами Польщі, Канади, Словаччини та ін. Видання даної монографії в Угорщині розширює коло нашого партнерства та відкриває нові перспективи для наукового зростання».

Науково-дослідницька праця розрахована на наукових працівників, спеціалістів державних органів у інформаційній сфері, спрямованих на захист національної безпеки та оборони України, аспірантів, здобувачів вищої освіти та всіх зацікавлених осіб у даній проблематиці.

 

 

01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет