АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Вівторок, 16 Березня 2021, 08:29
Вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні

20 лютого 2021 року з нагоди Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні кафедрою господарського, повітряного та космічного права Юридичного факультету спільно з представником юридичної спільноти для студентів-юристів 3 курсу проведено вебінар на тему «Вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».

Спікерами на заході виступили завідувач кафедри господарського, повітряного та космічного права Ірина Тімуш та адвокат адвокатського об’єднання «Lex Consultіng Ukraine» Андрій Шабалін, які детально розглянули гіркі переломні моменти у новітній історії нашої держави, початком яких стали зимові події на Майдані 2013-2014 рр. В знак шани відваги, сили духу та стійкості громадян, які віддали своє життя під час цих подій Указом Президента України від 11 лютого 2015 року № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» 20 лютого визнано Днем пам’яті Героїв Небесної Сотні, який від тоді відзначається щорічно.

До обговорення долучилися і майбутні юристи, які акцентували увагу на тому, що Революція Гідності стала наймасштабнішим протестом сучасних українських громадян, які боролися за свої права та демократичний європейський вибір. Відтоді головними об’єднавчими цінностями більшості українців стали гідність, свобода, відвага, єдність та честь, які є не просто словами, а ідеалами демократії, гарантіями захисту прав і свобод людини, а також перспективами європейського майбутнього України.

Революція Гідності, без сумніву, є визначальною історичною подією для України та ключовим елементом державотворчих процесів, а її герої – уособленням самовіданності, сили волі та національного духу, які визначають незворотність європейського шляху розвитку державно-правових інститутів.

 

 

01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет