АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Четвер, 17 Лютого 2022, 08:34
Вшановуємо пам’ять видатної української письменниці Лесі Українки

16 лютого 2022 року з нагоди відзначення 151-річниці з дня народження Лесі Українки – письменниці, перекладачки, однієї з центральних постатей національної культури, кафедрою кримінального права і процесу Юридичного факультету для студентів проведено презентацію «Життєвий та творчий шлях видатної письменниці Лесі Українки».

«Цього року ми відзначаємо 151-ту річницю від дня народження Лариси Косач-Квітки – жінки, яка стала символом нашої Батьківщини, втіленням її незалежності, самобутності та надій. Вона продовжує змінювати Україну на краще й сьогодні. Адже читаючи її твори, дізнаючись про її життя, ми хочемо стати хоч трішечки схожими на неї. Творча спадщина Лесі Українки включає понад 270 віршів, не рахуючи поем і віршованих драматичних творів, півтора десятка оповідань, стільки ж статей, величезну кількість перекладів, безліч зібраних унікальних народних пісень, казок, переказів, легенд українського народу. Феномен таланту поетеси полягав у тому, що вона одночасно працювала в різних жанрах, збагативши та урізноманітнивши українську літературу. Її твори перекладені багатьма мовами, а сама вона переклала чимало творів світових авторів українською, адже знала більше десятка мов», – відкриваючи захід зазначила завідувач кафедри Софія Лихова.

Переглядаючи презентацію, здобувачі вищої освіти поринули у творчість письменниці, твори якої носять громадянський та політичний характер. ЇЇ особистий біль, туга, тривога у віршах переплітаються із проблемами всієї України.

Наприкінці заходу студенти переглянули документальний фільм «Леся Українка», поглибивши таким чином свої знання про життєвий та творчий шлях видатної української поетеси, віршовані рядки якої надихають нас на боротьбу та працю для добра ближніх і на славу України.

 

01 01 01
01 01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет