АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Середа, 20 Квітня 2022, 12:57
Ворк-шоп від стейкхолдера Юридичного факультету на тему «Важливість професії адвоката під час воєнного стану в Україні»

19 квітня 2022 року керуючим партнером Адвокатського об’єднання «Василь Рябченко і партнери», адвокатом, випускником 2011 року Василем Рябченком для здобувачів вищої освіти Юридичного факультету проведено ворк-шоп на тему «Важливість професії адвоката під час воєнного стану в Україні».

Упродовж зустрічі обговорено питання професійної підготовки адвокатів та їх роль в сучасному суспільстві. Окрему увагу приділено розгляду практичних питань адвокатської етики. На конкретних прикладах участі в судовому процесі Василь Рябченко надав конкретні практичні поради студентам, яким чином будувати кар’єру адвоката, яку траєкторію навчання обрати та яких помилок слід уникнути. Плідна дискусія відбулась навколо питань щодо діяльності адвоката з урахуванням положень нормативно-правових актів, норм адвокатської етики та власних принципів.

«Питання прав людини під час воєнного стану в Україні є одним з найбільш нагальних питань. Саме на адвокатів покладено конституційну функцію захисту прав громадян, а право на захист не підлягає обмеженням навіть під час запровадження правового режиму воєнного стану. Ми розуміємо цю відповідальність перед усіма громадянами України та несемо відповідальність перед всією професійною спільнотою адвокатів», – зазначив адвокат.

Наприкінці ворк-шопу практикуючий юрист відповів на запитання присутніх, в тому числі щодо можливостей стажування з подальшим працевлаштуванням у адвокатську компанію, засновником якої є Василь Рябченко.

Залучення випускників минулих років до занять є свідченням тісної співпраці факультету із стейкхолдерами, в результаті яких студенти мають можливість з перших вуст почути поради, які допоможуть обрати їм власний шлях серед безлічі юридичних професій після закінчення вищого навчального закладу.

 

01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет