АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Неділя, 14 Серпня 2022, 04:52
Візит викладача кафедри конституційного і адміністративного права Юридичного факультету до Європейського парламенту у м. Страсбург

Нещодавно, доцент кафедри конституційного і адміністративного права, кандидат юридичних наук, докторант Юридичного факультету Оксана Миронець відвідала Європейський парламент у м. Страсбург (Франція).

Перебуваючи у стінах Парламенту, викладачем для здобувачів вищої освіти факультету в онлайн режимі та за допомогою інтерактивної системи представлено інформацію про історію створення Європарламенту, його визначений регламентом порядок роботи, повноваження, особливості «звичайної» та «спеціальної» законодавчих процедур, розкрито законодавчу функцію, яка полягає у виданні законодавчих актів ЄС у формі регламентів, директив, рішень, визначено функції політичного контролю, окреслено деталі бюджетування, щорічних витрат, розподілу місць у Парламенті та ін.

Особливе захоплення у студентів викликав український прапор, який майорів на флагштоку під будинком Європейського парламенту та будівлею Ради Європи, а величний зовнішній вигляд міжнародного судового органу Європейського суду з прав людини сповнив переконання у верховенстві права, справедливості, рівності й свободі для всього українського народу у такі складні часи для України.

Знання, отримані здобувачами в рамках даної онлайн екскурсії та навички, здобуті науковцем під час поїздки, допоможуть посилити участь громадянського суспільства у реформуванні системи захисту прав і свобод кожного громадянина України, а також у виконанні країнами ЄС резолюції щодо захисту дітей та молоді з України, які рятуються від війни, що була прийнята 7 квітня 2022 року.

 

01 01 01
01 01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет