АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

П’ятниця, 29 Жовтня 2021, 07:28
Відзначення 150-ї річниці від дня народження видатного правознавця Володимира Гордона

На виконання Постанови Верховної Ради України “Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2021 році” від 16.12.2020 № 1092-IX та з нагоди відзначення 150-ї річниці від дня народження видатного вітчизняного правознавця Гордона В.М., 28 жовтня 2021 року на корпоративну годину в онлайн форматі до студентів груп ПО-206 та ПО-207 Юридичного факультету приєдналася молодший науковий співробітник відділу проблем цивільного, трудового та підприємницького права Інституту держави і права ім. В.М. Корецького НАН України, доктор філософії Дарина Менюк.

Дарина Олегівна розповіла студентам про творчий шлях Гордона В. М., наукова діяльність якого значно вплинула на розвиток науки в галузі як матеріального, так і процесуального права. Доповідачка зазначила, що за час своєї тридцятирічної наукової діяльності науковець написав близько 100 праць з цивільного права, цивільного процесу, а також торговельного права. Усі наукові доробки відзначалися фундаментальністю, широтою і глибиною досліджень, логікою викладу.

«Видатний правознавець був розробником чисельних навчально-методичних праць для студентів тогочасності та вважав розв’язання ситуаційних задач одним із основних засобів ефективного вивчення цивільного права і процесу. Загалом, важко переоцінити вагомий внесок Володимира Михайловича Гордона у розвиток вітчизняної юриспруденції – це дійсно велика історична постать», зауважила Дарина Менюк.

Компетентне журі у складі в.о. завідувача кафедри конституційного і адміністративного права Ольги Гусар та науково-педагогічних працівників кафедри Ірини Толкачової, Ірини Устинової, Юлії Юринець, Юрія Кунєва та Мирослави Ольховік оцінювало презентації за оригінальністю, стилем викладення матеріалу та дизайном.

 

 

01 01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет