АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

Четвер, 14 Грудня 2023, 08:54
Відродження та розбудова Української держави: лекція-конференція на Юридичному факультеті

13 грудня 2023 року в рамках вивчення навчальної дисципліни «Історія держави і права України» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти 1 курсу ОПП «Правознавство» доцент кафедри теорії та історії держави і права Світлана Головко та першокурсники Ростислав Летків, Ігор Хубулов, Мирослава Калюжна, Даніїл Плесканюк провели лекцію-конференцію на тему «Відродження та розбудова Української держави».

Під час заняття розглянуті та обговорені питання утвердження національної державності та законодавчого оформлення створення незалежної Української держави, правових засад зовнішньої політики держави, формування органів влади і управління в умовах незалежності, реформування правової системи та кодифікації сучасного українського права.

Особливу дискусію серед здобувачів освіти викликало питання про функціонування механізму захисту прав людини в Україні в умовах збройного конфлікту. Ростислав Летків у своєму виступі згадав про злочини росії в Ірпені, Бучі, Маріуполі, Ізюмі та інших українських містах і селах, зазначивши, що світ потребує створення дієвих міжнародних інструментів, які забезпечили б дотримання прав людини.

О 9 годині ранку присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх загиблих внаслідок збройної агресії російської федерації проти України, згадали Героїв, які боролися і загинули за наше майбутнє, невинних дітей, мирних українців та всіх співвітчизників.

Підбиваючи підсумки заняття, Світлана Головко зазначила, що українці – це мужній і вільний народ, спроможний розбудувати і відстояти незалежну та суверенну державу.

Віримо в ЗСУ і Перемогу! Все буде Україна!

 

01 01 01
01 01  
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет