АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

П’ятниця, 26 Травня 2023, 14:29
Відбувся диспут на тему «Захист прав громадян у сфері авіаційного транспорту»

25 травня 2023 року Інформаційно-просвітницьким центром з прав людини Юридичного факультету спільно з кафедрою господарського, повітряного і космічного права для учнів Ладижинського ліцею Ладижинської селищної ради Уманського району Черкаської області та студентів факультету проведено диспут «Захист прав громадян у сфері авіаційного транспорту».

Участь у правопросвітницькому заході взяли: завідувач кафедри теорії та історії держави і права Олена Макеєва, завідувач кафедри господарського, повітряного і космічного права Любов Нецька, старший викладач кафедри господарського, повітряного і космічного права Інна Поліщук, студенти та учні.

«В умовах повномасштабної російської агресії цивільна авіація, на жаль, припинила свою роботу. Проте, після нашої перемоги повітряні перевезення наберуть нових обертів, адже його перевагами є швидкість, можливість доставки вантажів у важкодоступні райони. Авіатранспортом здійснюють переважну більшість трансконтинентальних пасажироперевезень та перевезень товарів із невеликим строком зберігання на значні відстані. На жаль, є і певні недоліки – це безумовно велика собівартість, а також залежність від природних умов. Тому вивчення питань захисту прав громадян у сфері авіаційного транспорту є необхідним», зазначила Олена Макеєва на початку заходу.

У ході проведення диспуту старший викладач кафедри господарського, повітряного і космічного права Інна Поліщук підготувала ґрунтовну та цікаву презентацію про правові механізми захисту прав громадян у сфері авіаційного транспорту. «Авіаційний транспорт – один із видів транспорту, що здійснює перевезення пасажирів, пошти і вантажів повітряним шляхом. Включає повітряні судна і необхідну для їх експлуатації інфраструктуру: аеропорти, диспетчерські й технічні служби», зазначила виступаюча на початку презентації. Доповідаючи, викладач розкрила права громадян у сфері авіаційного транспорту та відповіла на запитання присутніх. Цікавим аспектом дискусії стало обговорення актуальних проблем порушення прав громадян під час повітряних перевезень.

Наприкінці заходу учням представлено інформацію про вступну кампанію 2023 року та переваги навчання на Юридичному факультеті.

Такі заходи є потрібними для сучасної молоді, адже завдяки їм формується правова культура молодого покоління та активна громадянська позиція, вміння обґрунтувати свою думку та наводити аргументи.

 

 

01 01 01
01 01 01
01 01 01
01 01 01
01 01  
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет