АбітурієнтуСтудентуАспіранту
Юридичний факультет

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

Національного авіаційного університету

П’ятниця, 17 Лютого 2023, 13:40
Відбулося засідання наукового гуртка з кримінального права

16 лютого 2023 року відбулося засідання наукового гуртка з кримінального права, у якому взяли участь викладачі та студенти спеціальності 081 «Право» та 262 «Правоохоронна діяльність».

Форматом зустрічі обрано науково-практичний семінар на тему «Посилення кримінальної відповідальності за військові правопорушення: аналіз новел законодавства».

Модератором засідання виступила доцент кафедри кримінального права і процесу, кандидат юридичних наук Тетяна Лисько.

Учасниками обговорено проблемні питання посилення кримінальної відповідальності за військові правопорушення у зв’язку із внесенням змін до ст. ст. 69 та 75 Кримінального кодексу України (доповідач – Надія Захарчук, ПР-304Б), особливості кримінальної відповідальності за самовільне залишення військової частини або місця служби (доповідач – Софія Макознак, ПР-306Б), дискусійні питання кваліфікації невиконання наказу (доповідач – Крістіна Шилова, ПР-306Б), посилення кримінальної відповідальності за мародерство в умовах воєнного стану (доповідач – Дар’я Поліщук, ПР-201Б).

Здобувачі вищої освіти виявили зацікавленість проблемою посилення кримінальної відповідальності за вчинення військових кримінальних правопорушень, вказавши на прогалини новел законодавства та пропозиції щодо їх усунення.

Наступне засідання наукового гуртка за не менш актуальною темою «Проблеми кримінальної відповідальності за вчинення злочинів проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану» заплановане на 16 березня 2023 року.

01 01
01 01
©2010-2024 Національний авіаційний університет Юридичний факультет